ZUZA



Blog

Takže dneska to bude něco jako BOOK REVIEW což je vlastně report o knížce.

V úterý jsem dočetla knížku JÁ NEJSEM NEVIDITELNÁ a moc se mi líbila. Věděla jsem o ní už dlouho ale až v pondělí jsem se jí dokopala koupit. Byla tak zajímavá že jsem jí přečetla za ani ne 24 hodin! Byla o 16 slepé holce, kterýž táta je spisovatel, dříve psal zábavné knížky které se lidem líbily ale posledních několik let dává dohromady knížku o koincidencích. Laureth za tátu odpovdá na maily od fanoušků. A v jednom stojí že nějaký muž našel zápisník táty v New Yorku, přitom má táta být ve Švícarsku. Laureth koupí letenky do New Yorku a rozhodne se tátu najít. Vezme si s sebou 7 letého bratra aby jí pomohl. V New Yorku se setkají s člověkem který má tátův zápisník a dokonce zjistí že táta byl před několika dny v hotelu. Ale když se dostanou tam táta tam není a dozví se že tam předešlou noc nespal. A dál? víc vám neřeknu aby jste si knížku taky přečtli! na 99,9% doporučuju!

Moji miláčci <3

10.11.2015 10:39

Dneska bych vás ráda seznámila s mojemi třemi miláčky. První vám jenom chci ujasnit že jenom jedna z nich je 100% moje. Takže ne nemám dva koně. Půjdeme hezky popřádku od nejmenšího po největšího. První je tedy moje kočička Isla, jsou jí 4 roky. Není žádné speciální plemeno, ale to nic nemění na tom že jí miluju. Je celá černá s zelenýma očima a je strašně roztomilá <3. Ve fotogalerii najdete její fotku s popiskem. Na druhém místě je Zuzanka, je to koňská babička :D. Nikdo neví co je za plemeno (Pokud tušíte co by mohla být tak mi napište na: zuzabalak@icloud.com)- její fotka taky bude ve fotogalerii i s popiskem. Jezdím na ní spíš "rekreačně".- převážně v kroku a sem tam v klusu. Ale pořád je v kondici, minulý rok mě schodila a zlomila mi ruku..........2 roky za sebou to se fakt může stát jenom mě. No nic zpátky k tématu, chtěla jsem si s ní vyklusat kopec  (posledních pár let na ní jezdím bez sedla a jsem zvyklá i cválat bez sedla) no a jí něco popadlo takže to vzala tryskem s kozlíkama (v tý době jsem jezdila jen rok), takže jsem se neudržela a skončilo to zlomeninou :D. A třetí je Amálka, je jí 11 a je to hucul, jezdím na ní rok a 3/4 a moc jednoduchý to s ní není, na ní jsem si zlomila ruku teď viz. pád, miluju jí je to krásná hnědka. Tak to by bylo asi všechno, těším se příště!! AHOOOOOJ!

Znovu v sedle

03.11.2015 10:49

Už je to několik dní co jsem na koni po pádu seděla, mám sádru i přes loket, takže to nebyl žádný extrém.....

Kousek od naší chalupy je jezdecká stáj zaměřená na přirozenou komunikaci. Tam jsem poprve po pádu seděla na koni. Vzhledem k tomu že jsem zvyklá koně krokovat s otěžemi jen v jedné ruce tak to pro mě nebylo až tak těžké (samozřejmě jsem ho vedla jen v kroku), ale i tak jsem měla velkou tendenci si oteže chytit i zlomenou rukou. Dneska po škole jedeme na koně kde jezdíme přes týden. Asi si sednout na koně moct nebudu, ale alespoň pozdravím Amálku a všechny ostatní.

 

Pád

22.10.2015 19:32

Tak dneska jsem spadla z Amálky (koně) a mám zlomenou levou ruku (obě kosti na předloktí) a tak vám o tom něco napíšu.

Měla jsem si trénovat skokový set  a trenérku napadlo že by mi mohla postavit oxer ,byl by to první oxer co by jsem kdy skočila, ale Amálka poslední dobou hodně štycuje nacválala jsem a při pobýdce mi vapadl jeden třmen ale řekla jsem si že to zvládnu i bez něj.......... Připravila jsem si hezký sed, správně jsem se zvedla a Amy tesně před překážkou uhnula a jak jsem byla překloněná tak jsem spadla ramenem na kavaletu ale tam jsem měla vestu, je to zvláštní že vždycky když padám tak padám na pravou stranu a zlomím si levou ruku:) (jenom pro vysvětlení dneska jsem spadla po druhé v životě) no a tak mám zlomenou ruku:(